Kam reikalingas nuorodų trumpinimas?

January 11, 2023
Mindaugas
Mindaugas
Mindaugas
Mindaugas
Skaityta 4 min
Kam reikalingas nuorodų trumpinimas?

Nuorodų trumpinimas yra procesas, kuriuo ilgas URL (Uniform Resource Locator) adresas yra sukurtas kur kas trumpesnis variantas. Šie trumpesni adresai paprastai yra daug patogesni ir paprasčiau perduodami nei ilgi adresai. Trumpinant nuorodas taip pat gali būti sumažinta rizika, kad jos bus sugadintos ar iškraipytos.

Viena iš dažniausiai naudojamų nuorodų trumpinimo paslaugų yra "Bitly". Bitly leidžia trumpinti nuorodas ir stebėti, kiek kartų jos yra spustelėtos.

Nuorodų trumpinimas taip pat gali būti naudojamas SEO tikslams. Daugeliu atveju, ilgas URL gali turėti raktažodžius arba simbolius, kurie nėra reikalingi paieškos variklių indeksavimui. Trumpinant nuorodas, galima pašalinti šiuos simbolius ir pagerinti svetainės pozicijas paieškos rezultatuose.

Taip pat yra nuorodų trumpinimo paslaugos, kurios leidžia analizuoti nuorodų spustelėjimo statistikas ir jų geografinę vietą, kurio pagalba gali būti sekamas lankytojų elgesys ir kuriamos gerokai tikslingesnės reklamos kampanijos.

Nuorodų trumpinimas yra naudingas ir patogus būdas suskirstyti ilgas nuorodas į trumpesnius, taip pat ir stebėti jų efektyvumą, taigi jis yra dažnai naudojamas elektroninės komercinės veiklos, socialinių tinklų ir reklamos srityse.

Taigi trumpinant nuorodas yra ne tik patogu, bet ir naudinga daugeliu atžvilgių. Be to, tai yra viena iš pagrindinių reklamos ir komunikacijos priemonių, kurios padeda geresniam lankytojų srautui ir lankytojų elgesio analizei.