Kas yra SEO?

January 11, 2023
Mindaugas
Mindaugas
Mindaugas
Mindaugas
Skaityta 4 min
Kas yra SEO?

SEO (angl. "Search Engine Optimization") yra procesas, kuriuo siekiama pagerinti svetainės pozicijas paieškos rezultatuose. Tai reiškia, kad siekiama padaryti svetainę lengviau rasti paieškos variklių, pavyzdžiui "Google", rezultatuose.

Vienas iš pagrindinių SEO elementų yra raktažodžiai. Tai yra žodžiai ar frazės, kurias vartotojai naudoja paieškos varikliuose ieškant informacijos. Svetainė turi būti optimizuota taip, kad paieškos varikliai geriau suprastų, kokios informacijos ji siūlo. Tam reikia naudoti raktažodžius teisingai, pavyzdžiui, turinio antraštėse, meta aprašymuose ir kituose svetainės elementuose.

Kita svarbi SEO dalis yra turinio kokybė. Paieškos varikliai vertina svetaines, kurios siūlo aktualią, vertingą ir unikalią informaciją. Todėl svetainės turinio kokybė turi būti aukšta.

Svarbu taip pat gerbti paieškos variklių nurodymus. Pavyzdžiui, paieškos varikliai griežtai neleidžia "skelti" (angl. "black hat") SEO metodų, kurie gali apgauti paieškos variklius ir taip padidinti svetainės pozicijas.

SEO yra nuolat kintantis procesas, nes paieškos varikliai nuolat keičia savo algoritmus. Todėl reikia nuolat stebėti paieškos variklių rekomendacijas ir atnaujinti svetainės optimizavimo strategijas.

Bendrai tariant, SEO yra būdas, kuriuo svetainių savininkai gali padidinti savo svetainės matomumą paieškos rezultatuose. Tai padės svetainei gauti daugiau lankytojų ir potencialių klientų.